30
mrt
Dé cruisetrend voor het najaar van 2021: avontuurlijke expedities

Met 14 nieuwe expeditieschepen zal 2021 de cruisegeschiedenis ingaan als hét expeditiejaar. Daarbij zet Seabourn met de nieuwe, ultraluxueuze Seabourn Venture de kroon op een uitzonderlijk jaar voor dit nichesegment binnen de cruisewereld. Een verbluffend schip en een ongezien winterprogramma zal het hart van menig reiziger sneller doen slaan.

Expeditieschepen zijn een aparte categorie in de cruisewereld, met twee hoofdkenmerken: de scheepsromp is extra stevig, om door het ijs te kunnen varen. Met een expeditieschip kom je in de meest extreme bestemmingen, waar meestal geen havens zijn. Daarom zijn Zodiacs onmisbaar, extreem sterke rubberboten waarmee passagiers veilig aan wal kunnen gaan, van de Noordpool tot zelfs Antarctica, en waarmee je de natuur en het landschap van heel dichtbij kan bewonderen.

Bij Seabourn voegt men aan het avontuur een flinke dosis luxe toe. Seabourn Venture is een volbloed expeditieschip en een ultraluxueus boetiekschip. De luxe vind je terug in het verbluffende design, de uitzonderlijke service (evenveel passagiers als crew), de prachtige suites, de vier restaurants, de spa en wellness etc. De architecten hebben het schip zo ontworpen dat je aan boord maximaal kan genieten van de fenomenale landschappen. Ramen zijn extra groot, van de observatielounge en de suites tot en met de sauna. Er is ontzettend veel ruimte op de buitendekken voor de gasten om te genieten van het prachtige landschap.

Seabourn Venture zal over 24 zodiacs en kajaks beschikken, en als primeur, twee mini-onderzeeboten voor zes passagiers, jawel! Deze state-of-the-art onderzeeërs zijn speciaal gebouwd voor Seabourn Venture. Ze worden bestuurd door gerenommeerde experts van ons Expeditie Team en voegen een geheel nieuw facet van avontuur toe aan de Seabourn ervaring. Gasten zullen van hieruit alles zien, van levendige riffen tot indrukwekkende onderwater ijskliffen.

De luxe wordt ook gemaakt door het expeditieteam. Maar liefst 26 ervaren expeditiespecialisten en wetenschappers zorgen ervoor dat de passagiers intens de bestemming beleven en erover leren. Ze begeleiden de uitstappen en tijdens het varen delen ze hun kennis met voordrachten. Het conceptuele design is gebaseerd op de grootst mogelijke immersie in de bestemming.

Op 11 december 2021 gooit Seabourn Venture in London voor het eerst de trossen los, richting Noorwegen en Noordkaap. De eerste cruises zijn ideaal om het noorderlicht te zien. Maar er is zoveel meer: van de Scandinavische kerstsfeer tot echte wintersport, van het ontdekken van UNESCO-werelderfgoed tot intens genieten van wat het schip te bieden heeft, Seabourn heeft alle creatieve registers opengetrokken.

Tijdens de kerstcruise wordt er in de driehoekige kathedraal van Tromsø een exclusief concert gegeven. Wie het extreme wil, krijgt de kans om te snorkelen met de walvissen, een van de topexcursies. Vanaf de lente schakelt Seabourn Venture een expeditieversnelling hoger. Het schip zet dan koers naar het land van de ijsbeer, de Svalbard archipel (waarvan Spitsbergen het grootste eiland is).

Door zijn bescheiden afmetingen kan Seabourn Venture grotendeels via binnenroutes varen (i.p.v. op volle zee). Het voordeel is dubbel: geen last van eventueel slecht winterweer, en constant een prachtig landschap dat voorbijglijdt. Seabourn is all-inclusive. Bij elke stop is een excursie inbegrepen in de prijs. De uitstappen met zodiacs zijn altijd inclusief, alsook duik- en mountainbike-excursies. Speciale tochten als helikoptervluchten of een overnachting in een iglo-hotel zijn extra.

  • deel dit bericht: