zonvakanties / spanje / benidorm

Benidorm

Het vroegere kleine vissersdorpje Benidorm is nu uitgegroeid tot een bruisende badplaats en symbool voor massatoerisme, aan de Costa Blanca en bovendien een overwinteringoord voor vele gepensioneerden. Dit is vooral te danken aan het  heersende microklimaat.  Zowel ’s zomers als ’s winters is het klimaat heel aangenaam. De achterliggende bergen houden als het ware het slechte weer tegen. De temperatuur kan ook in de wintermaanden 20° bereiken en als het al  eens regent dan duurt dat nooit lang. In de zomermaanden stijgen de temperaturen soms boven de 30°. Deze streek wordt dan ook  als de droogste strandstreek van Europa aangezien.

Er zijn twee grote zandstranden (Levante en Poniënte) en tussenin, op een kaap, ligt het oude stadscentrum. Daarnaast zijn er nog een drietal kleinere stranden. In het oude Benidorm kan je de 18de-eeuwse parochiekerk San Jaime bezoeken en flaneren in de kleine straatjes. Er is een overvloed aan café’s, tapas bars, gezellige terrasjes  en restaurants, ook langs de grote strandpromenades. Opdat de vele overwinteraars zich thuis zouden voelen zijn er zowaar Belgische en Nederlandse bars, slagers, kappers, bakkers enz.

Benidorm staat eigenlijk synoniem voor hoge flatgebouwen. De skyline doet bijwijlen denken aan die van sommige Amerikaanse grootsteden. Doordat Benidorm zo in trek is bij de toeristen moesten vele hotels en andere verblijfsvoorzieningen gebouwd worden, zodat hoogbouw de enige mogelijkheid was.

Ook ’s zomers is het een populaire badplaats, vooral bij jonge mensen, omwille van het bruisende nachtleven. Het kan er dus  in de straten soms vrij lawaaierig aan toe gaan.

Wil je iets meer dan een loutere strandvakantie, maak dan een paar uitstapjes in het binnenland (per auto of georganiseerd). De natuur is prachtig en je treft her en der gezellige bergdorpjes aan. Zo ligt boven op een rots het authentieke Guadalest. Een kleine klim (te voet) brengt je door de oude stadspoort naar het centrum van het dorpje. Slenter door de vele smalle straatjes met talloze  winkeltjes en geniet van een verfrissend drankje op het centrale pleintje. Bovendien kan je er van unieke vergezichten genieten.

Vlakbij Benidorm bevindt zich een mooi natuurpark waar je heerlijk en rustig kunt wandelen, Terra Natura.  Een mooie plantentuin trekt vele bezoekers in Elche. Iets verder ligt Alicante (40km), ook de dichtstbijzijnde luchthaven. Flaneer hier langs de prachtige promenade en merk er hoe de locale bevolking er samenkomt om te kaarten, te lezen of gewoon een praatje te slaan. Alicante is bovendien een uitstekende stad voor wie van winkelen houdt.

Wil je nog meer cultuur opsnuiven, bezoek dan Murcia of Valencia, weliswaar iets verderaf maar meer dan de moeite waard.

De meeste touroperators hebben een heel ruim aanbod aan logiesmogelijkheden, pakketreizen en overwintermogelijkheden in Benidorm. De internationale luchthaven van Alicante biedt goede vliegverbindingen met de andere Europese luchthavens.

vanaf € 650
travel-item-img
8 dagen naar Benidorm aan de Spaanse Costa Blanca
Verblijf in hotel Benilux Park, een op en top Belgenhotel! Het is rustig gelegen, op een kleine helling net buiten de oude stad.