zonvakanties / canarische-eilanden / tenerife

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilandengroep, met een totale oppervlakte van 2057 km². Het ligt ten westen van Afrika en ter hoogte van Marokko.

Geografisch is het eigenlijk een deel van Afrika, maar politiek is het sinds de 15de eeuw  een deel van Spanje. Het vormt samen met de kleinere eilanden La Palma, La Gomera  en El Hierro  de autonome westelijke provincie.

Klimatologisch kan je het eiland zowaar in twee delen.Van noordoost tot zuidwest  ligt een bergketen, de Cumbre Dorsal, die ervoor zorgt dat de regens  worden tegengehouden, zodat ze het zuiden niet bereiken. Vandaar dat de temperatuur in het noorden  lager is, er meer bewolking is en het er dus vaker regent. De plantengroei is er dus weliger en het land is er vruchtbaarder. Wie kent de nationale bloem de Strelitzia of Paradijsbloem niet en de kerststerren, die wij als kamerplant houden, groeit er vaak zo groot als een boom.

Omwille van de droogte is het zuiden  ruiger, kaler en rotsachtiger.

In het zuiden daalt de temperatuur in de wintermaanden niet onder de 20° en in de zomer bereikt de thermometer vlot 30°. De ideale plek om te overwinteren.

De meeste regen, maar die duurt bijna nooit langer dan drie dagen,   krijg je in november, december en januari.

Het bergachtige midden van het land is kouder en sneeuw kan er  van oktober tot april neerdwarrelen. Vaak kan je van ver de sneeuw waarnemen op de hoogste berg van Tenerife, de El Teide, een  vulkaan, die laatst tot uitbarsting kwam in 1909. Wandelaars kunnen vooral hier hun hartje ophalen.

Het toerisme tiert vooral in het zuiden en het zuidwesten. De stranden zijn er meestal zwart omwille van de aanwezige lava, maar hier en daar heeft men met de hulp van de mensenhand wat bleker zand aangevoerd.

De voornaamste zandstranden vind je in de toeristische trekpleisters Los Christianos en Las Américas.

Hier vind je al wat de toerist begeert: mooie strandpromenades, stranden, winkelstraatjes, een waaier van restaurants en uitgaansmogelijkheden. Kortom: voor  elk wat wils.

Diverse touroperators vliegen je in minder dan 5 uur ( vanuit Brussel of Amsterdam ) naar  Tenerife.

vanaf € 620
travel-item-img
8 dagen Tenerife (incl. vlucht en huurauto)
Er was eens een bekende wijsgeer die zei: ‘Het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis ernaartoe’. Het sprookje van Finca el Lance is
€ 50 korting
travel-item-img
Kortingsactie Tenerife
Boek snel je reis naar Tenerife, geef als kortingscode TENE50PP op en ontvang €50 korting per persoon