citytrips / dublin /

Dublin

Waar de rivier de Liffey uitmondt in de Ierse Zee, ligt Dublin, het culturele, politieke en economische hart van de Ierse republiek.

Op citytrip naar Dublin?

Het is een stad met een rijk verleden en een bruisend heden. Alle straten in de stad leiden naar intrigerende historische bezienswaardigheden: je vindt er Gregoriaanse pleinen naast moderne gebouwen en trendy restaurants, naast authentieke pubs en restaurants met een heel eigen karakter.
Dublin staat bekend als de stad met de vriendelijkste stadsbewoners van Europa.
Een leuke manier om de geweldige sfeer en de “craic”(plezier) te beleven is ’s avonds uitgaan in het centrum van de stad. Daar voel je de feestelijke stemming pas echt.

Ierland is vanouds een eiland van geleerden en schrijvers. Dublin heeft veel van de beroemdste Ierse schrijvers voortgebracht: George Bernard Shaw, Oscar Wilde en James Joyce, om er maar een paar te noemen. Een literaire rondwandeling langs de geboortehuizen van deze schrijvers en een bezoek aan het Dublin Writers Museum is een unieke verkenning van dit aspect van de Ierse geschiedenis.

Een bezoek aan Dublin zou verder niet compleet zijn zonder een rondleiding rond het Guinness Storehouse, een wandeling door Trinity College of een drankje in Temple Bar.