zonvakanties / turkije / alanya

Alanya

Alanya ligt ten oosten van Antalya aan weerszijden van een rots, waarop een trotse burcht troont.

Aan weerszijden van die burcht liggen de mooiste zandstranden van de Turkse Rivièra . De mooie promenade langs het strand trekt vooral ’s avonds heel veel wandelaars aan , drukte troef!

Hier ook vele strandbars en leuke terrasjes , vooral de havenbuurt is supergezellig. Langs de promenade werden de meeste hotels (van goedkoop tot duur en luxueus ) gebouwd.

Ook aan uitgaansmogelijkheden geen gebrek , jong en oud vindt hier zijn gading .Hou je van winkelen dan moet je in het oude centrum zijn.

Talrijke excursies zijn van hieruit mogelijk. Ooit gepicknickt in een boomhut ? Langs de nabijgelegen rivier , Dimcayi , liggen talrijke restaurantjes , waar een picknick in een boomhut langs de rivier tot de mogelijkheden behoort. Een enige ervaring!

In de omgeving kan je ook een aantal mooie druipsteengrotten bezoeken of een rondrit maken in de bergen . De klassiekers Pamukkale en Capadocië (meerdaags) vallen ook binnen de mogelijkheden.

Het subtropische klimaat maakt dat het er ook ’s winters vrij zacht is ( regen mogelijk) en daardoor zijn hier bijna het hele jaar door toeristen. Temperaturen boven de 20° krijg je van april tot en met november , doch tijdens de warmste maanden juni , juli en augustus is het hier het drukst.

Onze touroperators vliegen je erheen in minder dan 4 uur vanuit Brussel of Amsterdam.