zonvakanties / turkije / bodrum

Bodrum

Aan de zuidwestkust van Turkije , tegenover het Griekse eiland Kos , ligt de bruisende badstad Bodrum. De stad ligt aan de baai waar de Middellandse Zee en de Egeïsche zee in elkaar overvloeien. Ze bezit een eigen luchthaven , zo’n 20 km van de stad verwijderd . Bodrum kan prat gaan op een mooie jachthaven , met een heel mooie promenade waarlangs tal van restaurants , bars en winkeltjes de toerist plezieren .Kenmerkend voor de stad zijn de boulevards met de vele witte villa’s
Bodrum kan ook ogen op een aantal interessante historische monumenten die zeker een bezoek waard zijn:de stadswallen , de Petrusburcht ( kruisvaarderskasteel) in de haven en het Griekse theater. Wil je de echte Turkse sfeer opsnuiven , dan mag je zeker een bezoek aan de plaatselijke markt op dinsdag en vrijdag niet vergeten. Hou je bovendien van shoppen , dan moet je zeker je licht opsteken in de bazaarwijk met zijn vele winkeltjes.
Het mooie zandstrand bevindt zich aan de hotelwijk van Gümbet.Dit is een aan Bodrum vastgegroeid toeristenstadje , heel druk en gekend voor het drukke nachtleven . Tal van bars en disco’s vind je daar , o.a. de grootste openluchtdisco van Europa . Het spreekt vanzelf dat wie wat rust verkiest beter niet logeert in de nogal lawaaierige Gümbet. Naast Gümbet ligt trouwens het kleinere en heel wat rustigere BITEZ.Het ligt eveneens aan een kleine baai , met een kleine maar gezellige promenade met knusse restaurantjes en bars.
Ten oosten van Bodrum , aan de andere kant van de baai ligt het Turgutreis , heel wat rustiger met een klein centrum en haventje .Het stadje werd genoemd naar de beroemde Turkse zeeman Turgut Reis , wiens beeld ook in de stad te zien is. Hier is het ideaal om te windsurfen omwille van de zeebries die er rond het tegenovergelegen eilandje Catal waait Dit stadje werd slechts recentelijk door de touroperators ontdekt , de hotels en pensions zijn hier dan ook goedkoper.
Vanuit Bodrum worden je door de touroperators en door plaatselijke boekingskantoren talrijke uitstappen aangeboden :een boottocht naar Kos ,Efese , Daylan , het schildpaddeneiland , Pammukale enz.
Watersporters komen er ook volop aan hun trekken ( surfen , snorkelen , diepzeeduiken…).
Al deze vakantiebestemmingen aan de Egeïsche Zee worden door talrijke touroperators aangeboden in diverse vormen , gaande van pensions tot 5-sterrenhotels al dan niet met all-in service.
De vliegtijd vanuit Brussel of Amsterdam naar Bodrum is minder dan 4uur.

vanaf € 299
travel-item-img
Zotte zomer promos vanaf € 299
Bij Corendon zijn kortingen niet nodig, want zij bieden altijd gegarandeerd de laagste prijs. Ontdek nu de zotte zomer promos!