zonvakanties / spanje /

Spanje

Spanje beslaat het grootste deel van het Iberisch schiereiland in het zuidwesten van Europa. Het omvat buiten het Spaanse vasteland nog de eilandengroepen, de Balearen in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan. Verder behoren ook nog een aantal exclaves op de noord Marokkaanse kust tot Spanje (Cueta, Melilla en enkele kleinere eilandjes).

In het noordoosten grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, de Pyreneeën vormen als het ware de grens. In het westen grenst het aan Portugal en in het zuiden aan de Britse kolonie Gibraltar. Hier hebben we het enkel over het Spaanse vasteland.

Spanje heeft een zeer gevarieerd landschap en bijgevolg dito klimaat. Er zijn heel veel bergketens: de Pyreneeën, de Sierra Nevada, het Castiliaans Scheidingsgebergte, het Cantabrisch gebergte, het Iberisch Randgebergte. In de Sierra Nevada ligt tevens de hoogste top van het Spaanse vasteland: de Mulhacèn (3482m).

Op vakantie naar Spanje?

Spanje heeft veel meer te bieden dan zonovergoten costa’s. Van noord naar zuid zijn volgende costa’s de meest bekende. De Costa Brava, van Frankrijk tot Blanes, de Costa Dorada, van Tarragona tot Castellon, de Costa Blanca van Javea tot Cartagena, de Costa de Almeria van Adra tot Mojacar, de Costa del Sol van Almeria tot Sotogrande en de Costa de la Luz voorbij Gibraltar, van Cadiz tot Portugal.

Het kan niet alleen prat gaan op mooie stranden (ong. 5000km kustlijn) maar ook op talrijke historische steden, pittoreske dorpjes en prachtige landschappen. Tal van steden lenen zich ideaal voor een citytrip, zowel ’s zomers als ’s winters: Barcelona, Madrid Valencia, Burgos, Toledo, Sevilla …
Een kijkje nemen in de vele musea, slenteren door het historisch centrum en bewonderen van de vele historische gebouwen, de prachtige kerken en statige kloosters … allemaal mogelijk in Spanje. Je kan er ook proeven van de lokale gastronomie in de vele gezellige restaurants, genieten van de tapas met een glaasje cava of sangria.

Klimaat Spanje

Behalve in de bergstreken in het noorden heeft Spanje een vrij aangenaam klimaat. Naarmate je zuidelijker gaat worden de zomers warmer en droger en de winters milder. In het uiterste zuiden is de temperatuur ’s zomers frisser aan de kust dan in het binnenland en in de winter is het aan de kust zachter dan in het binnenland. Wie dus enkel een strandvakantie op het oog heeft gaat best van de late lente tot de vroege herfst naar de costa’s. In de zomermaanden kan het echter drukkend warm zijn. Het noorden van Spanje (Pyreneeën) en Galicië bezoek je best in de zomermaanden.

vanaf € 650
travel-item-img
8 dagen naar Benidorm aan de Spaanse Costa Blanca
Verblijf in hotel Benilux Park, een op en top Belgenhotel! Het is rustig gelegen, op een kleine helling net buiten de oude stad.
vanaf € 620
travel-item-img
8 dagen Tenerife (incl. vlucht en huurauto)
Er was eens een bekende wijsgeer die zei: ‘Het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis ernaartoe’. Het sprookje van Finca el Lance is
€ 50 korting
travel-item-img
Kortingsactie Tenerife
Boek snel je reis naar Tenerife, geef als kortingscode TENE50PP op en ontvang €50 korting per persoon