13
jul
Een “STAYCATION” in het land van de meren

Je hoeft geen honderden kilometers te rijden om te genieten van je vakantie. Dat weten ook pakweg 40 % van de Belgen die opteren voor een thuisvakantie. De zogenaamde “staycation” biedt tal van mogelijkheden. Zo wordt ook Les Lacs de l’Eau d’Heure steeds populairder.

Op de grens van de provincies Namen en Henegouwen ligt het grootste waterrecreatiegebied van Wallonië: Les Lacs de l’Eau d’Heure. Vanuit de meeste Vlaamse steden is het maar twee uur rijden en dus kun je een dagje op en neer naar het Land van de Meren. De budgetvriendelijke thuisvakantie krijgt hierdoor een heuse meerwaarde want er is voor elk wat wils, zeker voor kinderen die extra worden verwend.

Vergeet de excursiemogelijkheden niet want de regio rond Les Lacs de l’Eau d’Heure heeft ontzettend veel te bieden, vooral ook voor families met kinderen. Maak alleszins een ritje met de Stoomtrein van de Drie Valleien, tussen Mariembourg en Treignes. Reken twee uur voor deze uitstap, heen en terug. Het is als een reis terug in de tijd door een prachtig landschap. Voor een kennismaking met het Waalse plattelandsleven van vroeger ga je naar de Vallei van de Viroin om er het Espace Arthur Masson te bezoeken. Je kunt er zelfs een aardig woordje traditioneel Waals leren. Een trip is zo gepland!

Nu plan je alles nog gemakkelijker want sinds kort bestaat er het nieuwe platform waar alle excursies en activiteiten in en rond Les Lacs de l’Eau d’Heure aangeboden worden. Zo kan je gemakkelijk een keuze maken uit het grote en diverse aanbod. Surf naar www.lepaysdeslacs.be en ontdek welke leuke combinaties je kan maken.

Een thuisvakantie en toch naar het Land van de Meren ! Dat kan want op één dag reis je vlot heen en terug vanuit Vlaanderen. De kans dat families kiezen om er toch langer te vertoeven, is echter wel groot. Ook dat is vlug geregeld want er zijn heel gezellige accommodatiemogelijkheden. Naast de gezellige vakantiewoningen van Golden Lakes Village zijn er tal van mogelijkheden: gîtes, chambres d’hôtes, campings…. Kortom, je weet nooit hoe het uitdraait met een thuisvakantie want in het Land van de Meren wordt die staycation plots iets meer

  • deel dit bericht: